woensdag, 29. november 2006 - 17:23

Regio Nijmegen versterkt positie als Health Valley

Nijmegen

Nijmegen gaat haar positie als centrum voor gezondheid sterker profileren. Het bestuur van de Stichting Health Valley heeft hiervoor een strategisch plan opgesteld dat vrijdag aan burgemeester Ter Horst van Nijmegen wordt aangeboden. Daarbij wordt tevens het bordje ‘City of health’ onthuld, dat vanaf volgende week onder de plaatsnaamborden van Nijmegen komt te hangen.


De regio Nijmegen onderscheidt zich nationaal en internationaal door een omvangrijk cluster van gezondheidsgerelateerde instellingen. Dat varieert van de universiteit, het Universitair Medisch Centrum en andere gespecialiseerde ziekenhuizen als de St. Maartenskliniek en het onlangs tot beste ziekenhuis van Nederland uitgeroepen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, tot een aantal kleinere bedrijfjes die uiterst innovatief bezig zijn.

Ook in de directe omgeving bevinden zich belangrijke bedrijven en instellingen op dit terrein, zoals Vitatron in Arnhem en de uitgebreide Food Valley rond Wageningen.

Nijmegen timmert daarnaast stevig aan de weg op het gebied van specifieke zorg en sport. Nijmegen is met evenementen als de Internationale Vierdaagse, de Zevenheuvelenloop en de Marikenloop uitgeroepen tot loopstad en telt een groot aantal actieve sportverenigingen. De omgeving leent zich bij uitstek voor competitieve en recreatieve sportbeoefening. Arnhem heeft daarbij met Papendal een belangrijk nationaal sportcentrum binnen haar grenzen.

Door al deze elementen samen te brengen kunnen ze elkaar onderling versterken en de aantrekkingskracht van de stad op soortgelijke bedrijven, instellingen en initiatieven vergroten. Hierop richt zich ook de Stichting Health Valley.

Voorzitter Jos Werner, lid van de Eerste Kamer voor het CDA en voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC St. Radboud, presenteert vrijdag 1 december de plannen van de Stichting Health Valley voor de periode 2007 - 2010 in het Mercator 2 gebouw aan het Toernooiveld 300 in Nijmegen. Aansluitend wordt het eerste bordje ‘City of health’ onthuld.
Provincie:
Tag(s):