donderdag, 2. november 2006 - 9:50

Regiopolitie Groningen start fietsverlichtingscontroles

Regio

‘Val op, daar kun je mee thuiskomen’, dat is de slogan van de nieuwe landelijke campagne Fietsverlichting 2006. De boodschap van de campagne is dat verlichting belangrijk is voor je eigen veiligheid als fietser. Goede verlichting zorgt ervoor dat je eerder gezien wordt door andere weggebruikers en dat je zelf alles beter ziet. Regiopolitie Groningen haakt hierop aan door de komende tijd intensief te controleren op fietsverlichting.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat doet de laatste jaren onderzoek naar het voeren van fietsverlichting in grote steden in Nederland. De stad Groningen doet het met 64 procent in 2005 gemiddeld beter dan andere grote steden. Ten opzichte van een jaar eerder is het voeren van de juiste fietsverlichting met 9 procent toegenomen.

Regiopolitie Groningen streeft ernaar ook dit jaar het aantal fietsers mét juiste verlichting te laten toenemen. Winst is er te behalen bij jongeren. Het landelijke onderzoek heeft aangetoond dat bij maar liefst 70 procent van de fietsers jonger dan 25 jaar de verlichting defect is. De campagne is om die reden vooral gericht op deze doelgroep.
Provincie:
Tag(s):