dinsdag, 11. april 2006 - 16:57

Registratiesysteem voor gecontroleerde bromfietsers

Almere

De projectgroep Easy Rider van de provincie Flevoland heeft een nieuw registratiesysteem ontworpen in de strijd tegen de bromfietsonveiligheid. Het systeem bestaat uit een laptop met een speciaal ontwikkeld computerprogramma, waarmee bij een controle ter plaatse een overtreding afgehandeld en de voorgeschiedenis van een overtreder bekeken kan worden. Met het systeem zijn de eerste resultaten al geboekt.

Bij brom- en snorfietsers, die voor de derde keer met een opgevoerde brom- of snorfiets betrapt worden wordt het voertuig, waar zij op dat moment op rijden, in beslag genomen. Daar gaat een proces van zorgvuldigheid en persoonlijke waarschuwingen vooraf. Bij de eerste overtreding wordt een brief aan het huisadres gestuurd; bij de tweede overtreding wordt de waarschuwingsbrief zelfs aan het huisadres van de verdachte thuisbezorgd.

De verdachte wordt tijdens de controle in de laptop ingevoerd en ter plaatse administratief afgehandeld. Bij elke controle wordt elke overtreder “door de computer gehaald�. Hierdoor worden recidivisten ter plaatse ontmaskerd en kan deze bij een derde overtreding lopend verder.

Het programma draait voorlopig alleen in de gemeente Almere. Overtreders uit de andere Flevolandse gemeenten worden achteraf handmatig aan het programma toegevoegd.In de afgelopen weken zijn op deze wijze in Almere al drie bromfietsen in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):