vrijdag, 18. augustus 2006 - 11:39

Reiniging & inspectie riolering

Hulst

Jaarlijks wordt een deel van de riolering in de gemeente Hulst gereinigd en geïnspecteerd.De riolering wordt gereinigd door onder hoge druk water in het riool te spuiten. Daarbij zuigt een vacuümwagen het water en los gespoten vuil op. Na de reiniging zal de bestaande toestand van een deel van de riolering middels een mobile camera worden vastgelegd.

De bovenstaande werkzaamheden staan gepland in de periode van 28 augustus t/m 29 september 2006 in het gedeelte van de Dullaertwijk te Hulst, dat afgebakend wordt door enerzijds de Zandstraat en anderzijds de Tivoliweg.

Omdat tijdens de werkzaamheden grote drukverschillen (hoge druk – vacuüm) in de riolering ontstaan, is het niet uitgesloten dat tijdelijk enige stankoverlast in de woningen ontstaat. Dit is te verhelpen door na de werkzaamheden alle waterkranen even open te draaien.

Ook is het mogelijk dat door overdruk tijdelijk enig rioolwater naar de panden terugstroomt. Het is dan ook verstandig om gedurende de reinigingswerkzaamheden het toilet af te sluiten.
Provincie:
Tag(s):