maandag, 10. juli 2006 - 17:29

Relschoppers NAC-Top Oss voor de rechter

Breda

Op dinsdag 11 en 18 juli brengt het OM in Breda tijdens een speciale voetbalzitting in totaal 31 verdachten van de rellen NAC-Top Oss voor de rechter. Dertig mensen in de leeftijd van 18 tot 43 jaar worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een 21-jarige man uit Standaardbuiten wordt eveneens verdacht van poging doodslag.

Na het play-offduel NAC Breda- TOP Oss van 24 april braken er voor het stadion aan de Stadionstraat en de Lunetstraat rellen uit. Ruim 100 aanhangers van de Bredase ploeg keerden zich tegen de politie waarbij met stenen, dranghekken en verkeersmeubilair naar de mobiele eenheid werd gegooid. Negen politiemensen en een onbekend aantal relschoppers raakten gewond.

Vijf paarden van de Dienst levende haven van het Korps Landelijke Politiediensten raakten eveneens gewond. Eén paard moest worden gehecht aan enkele snijwonden. De politie liep door vernielingen aan o.a. auto’s enkele tienduizenden euro’s schade op. De rechter wordt morgen gevraagd de verdachten te verplichten die schade te vergoeden.

Het team van twintig rechercheurs die de zaak onderzocht beschikte over video-opnames die tijdens de rellen onder meer door de mobiele eenheid werden gemaakt. Het openbaar ministerie en de politie toonden ook voor het eerst foto’s van verdachten van het supportersgeweld op Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van de regionale zender Omroep Brabant. Sommigen verdachten meldden zichzelf bij de politie na het zien van de beelden. Anderen werden door kijkers herkend en later opgepakt door de politie
Provincie:
Tag(s):