woensdag, 8. februari 2006 - 13:57

Remkes bezoekt probleemwijk Slotervaart

Amsterdam

Minister Remkes heeft afgelopen maandag een werkbezoek aan de probleemwijk Slotervaart in Amsterdam afgelegd. De minister maakte een wandeling door de wijk en bracht een bezoek aan jongerencentrum Oportuna, dat vooral wordt gerund door Marokkanen. De mensen van het buurthuis vervullen een dempende rol als het gaat om overlast in de buurt.

Het werkbezoek stond in het teken van de problematiek met, vooral Marokkaanse jongeren, in Amsterdam-West. Zo heeft het Ministerie van Binnenlandse woensdag bekend gemaakt.

Remkes vindt dat voortijdige schooluitval van allochtonen in de grote steden moet worden aangepakt. 'Als je bedenkt dat het aantal jongeren de komende jaren alleen maar zal toenemen en je doet er niets aan, dan ligt daar een enorm probleem. Dát moet de topprioriteit zijn de komende jaren', aldus Remkes.

Aan het einde van de middag ging minister Remkes in gesprek met politiemensen over, onder andere de overlast van jongeren.

Het kabinet wil hardnekkige overlastveroorzakers vaker en sneller van straat halen en direct vastzetten, maar gaat daarover eerst nog in debat met de Tweede Kamer.
Provincie:
Tag(s):