maandag, 25. september 2006 - 19:07

Remkes opent Disciplinair oefencentrum

Dordrecht

Safety Center Holland in Dordrecht, het nieuwe oefencentrum van de brandweer Zuid-Holland-Zuid is maandag officieel door minister Remkes in gebruik genomen. Het is een disciplinair oefencentrum waar zowel de brandweer, politie, GGD/GHOR en milieudiensten heel realistisch kunnen trainen. Zo is er een complete woonwijk met huizen, een kerk, een bedrijfsverzamelgebouw en een parkeergarage gebouwd. Er waren zo’n 450 genodigden die aan het einde van het officiële gedeelte een spectaculaire Multidisciplinaire slotdemonstratie te zien kregen.

Voor het in scene zetten van bijzondere situaties is het centrum bovendien uitgerust met een schip, een chemische installatie, een snelweg en een spoorwegovergang.

Het oefencentrum is gebouwd op het bedrijventerrein de Dordtse Kil3 en heeft 10 miljoen euro gekost. Het is het eerste oefencentrum in Nederland waar de hulpverleningsdiensten grootschalige oefeningen kunnen houden. Daar wordt inmiddels al een aantal weken gretig gebruik van gemaakt.

Naast brandweeropleidingen en realistische oefeningen is het oefencentrum uitermate geschikt voor een breed scala aan veiligheidstrainingen. Het is onder meer mogelijk de gewenste afstemming tussen overheids- en bedrijfshulpverlening beter vorm te geven. Ook bedrijven en burgers kunnen terecht voor diverse veiligheidstrainingen, zoals bedrijfshulpverlening, brandbestrijding, EHBO en ontruimingsoefeningen.
Provincie:
Tag(s):