dinsdag, 31. januari 2006 - 14:46

Renault presenteert de titelverdediger

Hoewel we de nieuwe Renault R26 reeds op de baan hadden gezien, is nu de bolide officieel tentoongesteld. Met de evolutie van de R25 wil Renault afgelopen jaar's prestaties minimaal evenaren.

Net als de eerder gepresenteerde auto's van andere teams heeft ook Renault geen denderende veranderingen aangebracht. De voorvleugel heeft weinig vernieuwingen ten opzichte van de vorige auto. De sidepods zijn met een nauwere luchtingang echter wel visueel gemodificeerd.

Evenals de achtervleugel. In de achtervleugel zit een vreemde naar boven gerichte 'knik'. Waar door de, vooralsnog, andere teams voor een juist naar beneden gerichte 'knik' wordt gekozen kiezen de Fransen dus voor een ander pad.

'Big-Boss' Patrick Faure zei tijdens de presentatie dat men bij Renault vastberaden is om te blijven winnen: "We vangen het seizoen aan met ongewijzigde line-up wat betreft coureurs, management en het technische team. We hebben beide kampioenschappen in handen en onze mensen in Enstone en Viry-Chatillon werken al sinds de helft van het vorige seizoen keihard, om de consistentie van onze prestaties vast te houden."

"Als het om een doelstelling gaat dan is dat toch echt voor de kampioenschappen vechten tot en met de laatste race."

"Nadat we beide titels binnenhaalden in 2005 is men geneigd te zeggen dat Renault haar doelen bereikt heeft in de Formule 1. We zijn hier om races te winnen, en dat hebben we gedaan, maar we zitten met een team vol racers en fanatiekelingen. Eén maal winnen is niet genoeg, ons team is gebouwd om te blijven presteren op het hoogste niveau."

"We moeten blijven winnen om volledige waarde te trekken van onze betrokkenheid van de Formule 1 en in ons achterhoofd houden dat we kampioenen zijn", aldus de Fransman.
Categorie:
Tag(s):