vrijdag, 27. oktober 2006 - 13:52

Renkum actief tijdens Nacht van de Nacht

Renkum

Binnen de gemeente Renkum wordt er op diverse locaties op zaterdag 28 oktober aandacht besteed aan de landelijke ‘Nacht van de Nacht’. Deze activiteit wordt georganiseerd door de stichting Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties om aandacht te vragen voor de schoonheid van de nacht en de strijd aan te gaan met lichthinder.

“Ik vind het een prachtig initiatief, dat ik van harte ondersteun,� aldus de Renkumse milieuwethouder Dirk van Ui-tert. “Dit evenement past ook helemaal in ons verlichtings-beleid, waarbij wij duurzaam omgaan met verlichting. Ik wil graag verder werken aan een Veluws initiatief om het donker van de nacht terug te brengen.“

Speciaal voor de gelegenheid heeft het Milieu Educatie Centrum (MEC) van de gemeente Renkum een lesbrief voor de scholen opgesteld, waarbij de kinderen worden gewezen op de soms onnodige verlichting in en rond hun huis en straat.

Daarnaast zijn er verschillende activiteiten in de gemeente. Op zaterdagavond 28 oktober zijn er (na vooraanmelding) bij kasteel Doorwerth nachtwandelingen met een gids in het kader van de Gelderse Kastelennacht met vertellers die de sagen en legenden van kasteel Doorwerth op een spannende en soms ook grappige manier vertolken.

Ook het sluizencomplex tussen Driel en Heveadorp doet mee met de actie. De stuwverlichting op de bogen blijft aan i.v.m. de veiligheid voor de scheepvaart, maar op het sluizencom-plex zelf gaat de verlichting zaterdagnacht om 20 uur uit tot zondagmorgen vroeg.
Provincie:
Tag(s):