woensdag, 13. september 2006 - 15:30

Renkumse delegatie naar Europese Entente Florale

Renkum

Op uitnodiging van de internationale groencompetitie Entente Florale reist dit weekend een afvaardiging uit de gemeente Renkum af naar Bad Säckingen in Zuid Duitsland. Daar vindt de uitreiking plaats, welke dorpen en steden zich dit jaar de groenste van Europa mogen noemen. De gemeente Renkum is met het dorp Oosterbeek uitgenodigd om aanwezig te zijn als zogenaamde “Reference Village�.

Binnen de Europese Entente Florale geldt Oosterbeek als voorbeeld voor andere Europese dorpen wanneer het gaat om het vertalen van het groenbeleid naar de praktijk. Hiervoor is Oosterbeek vorig jaar in Hongarije uitgeroepen tot “Europees groenste dorp van 2005�, een jaar eerder was het al winnaar van de nationale gouden medaille voor groenste dorp van Nederland.

Tijdens de ceremonie in Zuid-Duitsland rond de prijsuitreiking komend weekend krijgt Oosterbeek, als voorbeeldgemeente, opnieuw de gelegenheid zich te presenteren als “groenste dorp�.

Wethouder Dirk van Uitert verzorgt een presentatie zoals die vorig jaar ook aan de interna-tionale jury van de Entente Florale is vertoond. De presentatie begint met een introductie door burgemeester Piet Bruinooge, die speciaal voor deze gelegenheid een videoboodschap heeft opgenomen. De burgemeester is verhinderd om zelf bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn vanwege zijn verplichtingen in het kader van de Airborne herdenkingen in de gemeente Renkum dit weekend.
Provincie:
Tag(s):