zaterdag, 25. maart 2006 - 11:52

Restaurarant op last van brandweer gesloten

Amersfoort

Vrijdagmiddag 24 maart heeft de gemeente Amersfoort het hotel-restaurant De Wok (voorheen Boeddha) gesloten. De sluiting volgt op een gezamenlijke inspectie door brandweer, politie, belastingdienst en arbeidsinspectie. De inspectie vond plaats op donderdagavond 23 maart, 22.00 uur. Aanleiding voor de actie was de voortdurende brandonveilige situatie in het horecapand; de exploitant van het bedrijf reageerde niet voldoende op aanzeggingen van de brandweer om de brandveiligheid in het pand op orde te brengen. Bij de inspectie werd daarnaast in het pand aan de Utrechtseweg 2 een persoon zonder geldige verblijfsvergunning aangehouden.

De inspectie was een gezamenlijke actie van de brandweer en de wijk-, zeden-, milieu- en vreemdelingenpolitie, de arbeidsinspectie, de belastingdienst en de gemeente. De leiding was in handen van de brandweer. Vanaf de ingebruikname van het pand door de huidige exploitant heeft de brandweer na inspecties tot vijf maal toe rapport opgemaakt. Er was - zowel in het hotel als in het restaurantgedeelte - veel mis met de brandveiligheidssituatie: zo functioneerde de automatische brandmeldinstallatie niet goed, was de noodverlichting deels kapot, waren vluchtwegen versperd, werkten brandwerende scheidingen niet en lag er brandgevaarlijk materiaal opgeslagen in het pand. Ook ontbrak het verplichte ontruimingsplan.

Sinds september 2005 is de brandweer 19 keer uitgerukt voor een loze melding naar het pand aan de Utrechtseweg. Naast brandonveilig was de bedrijfsvoering in De Wok ook in strijd met de hygiëneregels. De gemeente heeft nu bestuursdwang toegepast en het bedrijf gesloten totdat er aan alle (veiligheids)voorschriften is voldaan. Op het tijdstip van de inspectie waren vijf hotelkamers in gebruik. De gasten zullen (zonodig) elders ondergebracht worden.
Provincie:
Tag(s):