donderdag, 11. mei 2006 - 9:06

Restauratie Molen Massier officieel van start

Nieuwleusen

Wethouder E. Goldsteen van Monumentenzorg heeft woensdag 10 mei de restauratie van de Molen Massier in Nieuwleusen officieel gestart. Het ligt in de bedoeling dat de molen, na het voltooien van zijn restauratie, in het najaar van 2007 kan malen.

Omstreeks 1900 telde Nieuwleusen zes molens. Deze zijn allemaal uit het dorp verdwenen. Alleen langs het Westeinde staat nog de romp van de molen Massier uit 1861.

Met deze 8-kantige stellingmolen werd vroeger koren gemalen. De stelling is echter verdwenen, er zitten geen wieken meer aan en in het dak zitten grote gaten. Binnen is nauwelijks nog moleninterieur te vinden.

Om restauratie mogelijk te maken heeft de familie Massier de molen aan de Stichting Molen Massier overgedragen. Sinds 1990 is deze Stichting bezig om restauratie voor elkaar te krijgen. Met de officiële start werd de jarenlange inzet en vasthoudendheid van de bestuursleden van de Stichting beloond. De financiële middelen zijn beschikbaar en er werd een ervaren Friese molenrestaurateur gevonden die deze klus gaat klaren. De restauratie is mede mogelijk dankzij vele subsidiënten, waaronder de Provincie Overijssel en de gemeente Dalfsen.

Zaterdag 13 mei vinden de eerste activiteiten plaats op het molenplein. Daar wordt dan voor het eerst de Moederdag-markt gehouden. Een gezellige markt met streekproducten én leuke cadeautjes.

Meer informatie over de molen en de restauratie staat op www.molenmassier.nl.
Provincie:
Tag(s):