zaterdag, 11. februari 2006 - 15:55

Resultaten veiligheidscontrole Nederland-Duitsland

Vrijdag 10 februari heeft tussen 15.00- en 22.00 uur een gezamenlijke controleactie van Nederlandse en Duitse politie en douanepersoneel plaatsgevonden. Ook de Koninklijke Marechaussee, Justitie, gemeente Enschede en de verkeerspolitie Hengelo verleenden hieraan hun medewerking. De actie is gehouden in Glanerbrug Zuid (Nl) en Gronau (Dld)en was gericht op grens- alcohol- verkeer- en drugscontrole.

Drugscontrole
Aan Duitse zijde werd in een auto werd 1,5 kg wiet gevonden. De bestuurder is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Verder kreeg een man een proces verbaal omdat hij 20 gram wiet in zijn bezit had.
Bij 21 gecontroleerde Duitsers zijn kleine hoeveelheden drugs ingenomen. Daarnaast werden nog 25 andere personen op drugs gecontroleerd.

Verkeerscontrole op N35
Aan Nederlandse zijde van de grens werd een man aangehouden omdat hij 40 gram wiet in zijn bezit had. Hij kreeg daarvoor een proces verbaal.

Verder werd er een scala aan andere overtredingen geconstateerd en geverbaliseerd:

5 keer rood licht:
1 keer niet in het bezit van een rijbewijs
5 keer geen APK
7 keer niet kunnen tonen van ID kaart
11 keer niet dragen van de gordel
2 keer bumper kleven
6 keer verlichting niet in orde
1 keer rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid
4 keer auto niet verzekerd
1 keer in bezit van honkbalknuppel
2 keer gladde band
6 keer openstaande boetes
1 keer persoon op signalering aangehouden
1 keer in beslagname auto i.v.m. niet kunnen betalen boete
1 persoon had een stroomstootwapen, traangas en een mes in zijn bezit. Deze man heeft hiervoor een boete gekregen van 250,-. De wapens werden inbeslag genomen.

Voorts werden nog 9 snelheidsovertredingen geconstateerd en bekeurd. Ter plaatse geldt een snelheid van 50 km per uur. Eén bestuurder reed daar 93 km per uur.

Vanuit meerdere disciplines hebben 60 mensen aan deze actie meegewerkt. Volgens woordvoerder Anton Brinks van de Politie regio Twente is de actie goed verlopen en gelet op de resulaten zeker voor herhaling vatbaar.

Uit de geconstateerde overtredingen blijkt dat er wel degelijk sprake is van drugstoerisme die, met name in de muziekbuurt van Glanerbrug, regelmatig voor overlast zorgt.
Provincie:
Tag(s):