dinsdag, 14. november 2006 - 8:41

Reuma-onderzoeker wint Maartensprijs

Nijmegen

Elk jaar rond 11 november reikt de Sint Maartenskliniek de Maartensprijs uit aan een medewerker die bijzonder werk heeft verricht voor de kliniek. Uit de vijf nominaties is dit keer Wim van Lankveld gekozen als winnaar.

Hij kreeg maandag 13 november de prijs uitgereikt van Berthe de Jong, lid Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek. Van Lankveld houdt zich al ruim tien jaar bezig met reuma-onderzoek bij de Sint Maartenskliniek.

De Sint Maartenskliniek is vernoemd naar Sint Maarten, de heilige die zijn mantel in tweeën sneed en een deel gaf aan de bedelaar die zich amper kon beschermen tegen de bittere kou. De Maartensprijs is bedoeld voor medewerkers die zich onderscheiden van anderen door hun bijzondere inzet en hun streven kennis en ervaring met anderen te delen.

De Maartensprijs is een door Arno Arts ontworpen beeld van het zwaard van Sint Maarten dat de mantel doorklieft.

Van Lankveld levert als onderzoeker een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe reumabehandelingen. Daarnaast begeleidt hij onderzoek waarmee beoordeeld kan worden hoe goed bestaande reumabehandelingen werken. Op dit moment houdt hij bezig met onderzoek naar sclerodermie, valpreventie bij osteoporose, therapietrouw aan medicatie, evaluatie en behandeling van de reumatische hand en een nieuwe behandeling voor fybromyalgie.

Dit praktische zorgonderzoek is van groot belang om de reumazorg verder te ontwikkelen en nog beter af te stemmen op de behoeften en wensen van de patiënt.

De Sint Maartenskliniek richt zich als ziekenhuis volledig op de behandeling van houding- en bewegingsaandoeningen. Op het gebied van orthopedie en reumatologie is zij de grootste van Nederland. Patiënten kunnen er terecht voor behandeling van aandoeningen volgens de nieuwste inzichten of voor revalidatie na een ziekte, ongeval of hersenletsel.

Daarnaast heeft de Sint Maartenskliniek een polikliniek voor pijnbestrijding, een orthopedische spoedeisende hulp, een eigen apotheek en een sportmedisch centrum. Jaarlijks maken 30.000 mensen, uit de regio Nijmegen maar voor een groot deel ook uit de rest van Nederland, gebruik van de diensten van de Sint Maartenskliniek.
Provincie:
Tag(s):