dinsdag, 27. juni 2006 - 10:25

Reuze schelpen inbeslag genomen bij controle

Deventer

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 juni 2006 op de rijksweg A1 in de gemeente Deventer de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Eén buitenlandse bestuurder vervoerde 15 tot 20 reuzenschelpen. De Douane vermoedde illegale invoer en nam de schelpen in beslag.

In een kofferbak trof de politie 50 stuks peperdure kledingstukken aan van het merk Dolce Gabana, die nog waren voorzien van prijskaartjes. Deze goederen zijn eveneens in beslag genomen. Naar de herkomst zal een nader onderzoek worden ingesteld. Drie buitenlandse verdachten zijn aangehouden voor het bezit van 77 gram zuivere heroïne.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen ‘Boermark’ en ‘Hop’ geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Een drugshond met begeleider en drugsexperts van de Regiopolitie maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. De Koninklijke Marechaussee controleerde o.a. documenten op echtheid. Een scanmobiel van de Douane, scande bagage op wapens en illegale sigaretten.

De aangetroffen wapens betroffen twee messen en een ijzeren staaf. Ook aangetroffen inbrekerswerktuigen als, schroevendraaier, koevoet, kniptangen, mutsen en handschoenen, die in een auto werden aangetroffen, zijn in beslaggenomen. Op grond van de Algemene Politieverordening is tegen de bestuurder proces-verbaal opgemaakt voor het bezit hiervan.
Provincie:
Tag(s):