dinsdag, 28. maart 2006 - 14:26

Rich Wyman heeft hart aan Nederland verpand!

Hardenberg

In april 2006 komt zanger en pianovirtuoos Rich Wyman voor een aantal concerten naar Nederland. Deze talentvolle Amerikaan, in Nederland bekend van zijn top 40 hits “So What� en “Little Things� komt graag naar ons land vanwege ons alom gerespecteerde liberale, muzikale klimaat. Op zaterdag 15 april 2006 staat Wyman in het Podium te Hardenberg als support act van de Nederlandse band De Dijk. Aanvang van zijn optreden is 21.30 uur.

Reeds op jonge leeftijd wordt duidelijk dat Wyman een passie voor muziek heeft en krijgt hij zijn eerste viool- en pianolessen. Op latere leeftijd boekt hij, naast zijn lessen aan de High School for the Performing Arts, ook successen in de muziekbusiness van zuid Florida. Na wat omzwervingen belandt hij in New York om zijn studie uiteindelijk af te ronden. Door zijn bijbaantje overdag in een van de grotere studio’s van Manhattan leert hij tevens het hele opnameproces onder de knie te krijgen. En ’s avonds is Wyman - achter zijn piano - te vinden in bekende New Yorkse clubs als The Ritz en The Bottom Line waar het publiek al snel onder de indruk komt van zijn muzikale kwaliteiten.

Deze dijk van een performer, vijfmaal bekroond met de Amerikaanse ASCAP Award, kan bogen op een vijftal albums. Zijn eerste cd “Just might make it� stamt uit 1991. Deze cd wordt in 1996 opgevolgd door het juweeltje “Fatherless Child� met medewerking van de nu al legendarische gitarist Eddie van Halen. Dit prachtige album betekent tevens de doorbraak naar internationaal niveau. Verder van zijn hand zijn “Where we stand� (1999) en “Live from the heart� (2002). Zijn meest recente werk “Factory� , met een eigen interpretatie van Herman Brood’s “Sleepin’ Bird�, ligt sinds 2005 in de schappen. Hierop is te horen dat Wyman’s talent enorm gegroeid is en door de jaren heen meer volwassen is gaan klinken, maar de kracht en de energie, die zo kenmerkend zijn, is zeker niet verloren gegaan.

Met een soul doorspekte stem, omfloerst met een ruig randje, brengt hij zijn krachtige en melodieuze songs vol overgave ten gehore. Bij een avondje Wyman zal de verveling dan ook niet toeslaan, simpelweg omdat de man van de eerste tot de laatste seconde een brok dynamiet is!

Vrijdag 14 april 2006 Backstage, Deventer
Zaterdag 15 april 2006 Podium, Hardenberg (support van De Dijk)
Maandag 17 april 2006 Snellenburg, Opheusden
Donderdag 20 april 2006 Vivaldi’s Café, Nijmegen
Zaterdag 22 april 2006 Total Music, Schiedam (met Paris Dandies)
Zondag 23 april 2006 Luxembourg, Harderwijk
Provincie:
Tag(s):