maandag, 21. augustus 2006 - 12:38

Ride for the Roses brengt 600.000 euro op

Utrecht

Zondag reden 8500 mensen mee in The Ride for the Roses, een initiatief van zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong. De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan het Koningin Wilhelmina Fonds, ten behoeve van de kankerbestrijding.

De tocht kon gefietst worden in 30, 50 of 100 kilometer. De 100 kilometertocht startte om half elf bij de Jaarbeurs en ging via Houten, Wijk bij Duurstede, Rhenen, Amerongen, Doorn en Zeist weer terug naar Utrecht. Er reden oud wielrenners en bekende Nederlanders mee als Peter Post, Frits Barend, Ab Krook, Joop Zoetemelk en Henk Angenent. Dit jaar werd de fietsmanifestatie voor het eerst in Utrecht gehouden. Alle deelnemers die de finish haalden kregen een roos uitgereikt.

De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst in Austin, Texas gereden. Eén jaar later ook in Nederland. Ondanks het slechte weer waren de meeste deelnemers erg enthousiast. “Het was echt een superdag ondanks de bijna 60 km in de, af en toe, stromende regen. Niemand hoorde je klagen, het is een fantastisch gevoel en ik ben er volgend jaar zeker weer bij� zei Marcel Bul, één van de deelnemers.
Provincie:
Tag(s):