zaterdag, 15. juli 2006 - 13:11

Rieu walst het Vrijthof plat

Maastricht

André Rieu geeft vrijdag, zaterdag en zondag 14, 15 en 16 juli opnieuw drie concerten op het Vrijthof. Vorig jaar waren deze concerten een gigantisch succes. Niet alleen waren ze tot de laatste plaats uitverkocht en was er op het Vrijthof sprake van een supersfeer.

Maar de live-registratie, die via TVshows en DVD’s de hele wereld heeft laten meegenieten van dit concert en Maastricht, was een unieke promotie voor Limburgse Hoofdstad.

Ook dit jaar zijn de concerten volledig uitverkocht. Op het verkeersvrije en mooi aangeklede Vrijthof werd weer uitbundig gewalst. De Vrijthofondernemers zetten hun beste beentje voor om alle mensen met een terrasarrangement te laten genieten van de unieke ‘dine and wine’- formule, voorafgaande aan de concerten.

De gemeente heeft de benodigde maatregelen getroffen om alles in goede banen te leiden en de overlast voor omwonenden zo gering mogelijk te houden.

Het gehele Vrijthof (dus inclusief rijbanen en terassen) is bestempeld tot evenemententerrein. Dat betekent dat vlak voor en tijdens de concerten alleen maar mensen met een concertkaartje of een geldig doorlaatbewijs toegang tot het Vrijthof hebben.

Het plein wordt om 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het aanwezige publiek moet vanaf 17.30 uur het plein verlaten. Om 19.00 uur gaan de hekken open. Toegang is dan alleen maar mogelijk voor mensen met een plaatsbewijs of geldig pasje.

De concerten beginnen om 21.30 uur en duren tot maximaal 01.00 uur. Daarna gaan de hekken weer open. In verband met het bijzondere karakter van deze concerten heeft het stadsbestuur besloten de sluitingstijd van de horeca in het centrum met een uur te verlengen op vrijdag en zaterdag.

De belangstelling was groot. Vrijdag konden de mensen zelfs buiten het terrein genieten van de mooie klanken van het concert. Ondanks dat er hier en daar problemen waren met het geluid werd het een schitterend concert.

Rieu had er vrijdag zin in. Hij gaf 6 toegiften. Hoogtepunt van het concert was het optreden van de Harlem Gospel Choir, die hij speciaal uit New York heeft laten komen voor zijn 3 concerten op het Vrijthof.
Provincie:
Tag(s):