zondag, 9. april 2006 - 14:32

Rijden onder invloed; 11 rijbewijzen ingenomen

twente

Het afgelopen weekend heeft de politie in Twente diverse bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde zowel in Enschede, Markelo, Rijssen, Overdinkel, Almelo als in Haaksbergen. Van alle bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Een 53 jarige man uit Overdinkel kon op vrijdag 7 april rond 17.30 uur zijn rijbewijs inleveren. Een getuige had gezien dat de man kort daarvoor met zijn auto In Overdinkel een andere auto had aangereden en daarna was doorgereden. De politie trof de verdachte en zijn beschadigde auto thuis aan. Een blaastest gaf een uitslag van 3 promille. Behalve het rijbewijs werd ook de auto in beslag genomen.

Naar aanleiding van een melding dat iemand dronken in de auto zou zijn gestapt, troffen politieagenten op de Elsenerstraat een 42-jarige man uit Gorssel aan in een auto met draaiende motor. De man blies ruim 1,7 promille en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens een alcoholcontrole op vrijdagavond 7 april aan de Varviksingel blies een 29-jarige snorfietsbestuurder uit Enschede rond 23.30 uur ruim 1,3 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Tevens werd de man bekeurd omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen.

Een 27 jarige Enschedeer blies rond 04.00 uur, tijdens dezelfde alcoholcontrole aan de Oliemolensingel ruim 0,7 promille en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Een 58 jarige man uit Enschede blies rond 03.45 uur ruim 1,3 promille en was daardoor eveneens zijn rijbewijs kwijt.

Een 21-jarige man uit Enschede werd op zondag 9 april rond 05.00 uur aan de Hulsmaatstraat betrapt. De blaastest gaf een uitslag van 1 promille. Aangezien de man een beginnend bestuurder was, kon ook hij zijn rijbewijs weer inleveren.

Een 30-jarige bestuurder uit Enschede blies op zaterdag 8 april rond 18.15 uur, na een aanrijding met materiële schade aan de Bekspringhoek, een promillage van 2,6. De man had tijdens het uitwijken een geparkeerde bestelbus geraakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op zondag 9 april rond 17.00 uur zag de politie een auto op drie wielen en een velg door de Thorbeckelaan in Almelo rijden. Een alerte politieman, die net met een aanhouding bezig was, verloor de auto niet uit het oog. De bestuurder, een 21-jarige Almeloër, die sterk naar alcohol rook, gedroeg zich vervelend en weigerde de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 31 jarige Almeloer blies op zaterdag 8 april rond 23.00 uur bij een alcoholcontrole op de Rietstraat ruim 1,5 promille. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Markelo – Op het Burgemeester de Beaufortplein blies een 38 jarige man uit Laren (Gld) 1,5 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op zondag 9 april rond 02.15 uur zagen politieagenten op de Noordsingel in Haaksbergen een 28 jarige automobilist rijden die probeerde een fietspad op te rijden. Hierop werd de man staande gehouden. Omdat ook deze man naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen. Deze wees een promillage van bijna 1,9 uit.
Provincie:
Tag(s):