dinsdag, 21. februari 2006 - 18:37

Rijkaard respecteert Mourinho

De vete tussen Frank Rijkaard en José Mourinho krijgt woensdagavond een nieuw hoofdstuk. "De Noorse scheidsrechter is een goede vriend van mij. We spreken elkaar bijna dagelijks en als het even kan eten we samen", stookte trainer Rijkaard van Barcelona in een Catalaanse krant het vuurtje alvast op.

De Nederlander doelde daarmee op de beschuldiging die Mourinho vorig jaar uitte na het Champions League-duel tussen Barcelona en Chelsea. Volgens de Portugese oefenmeester had Rijkaard in de rust van het eerste duel gesproken met de Zweedse arbiter Anders Frisk. Mourinho kreeg later een boete van de UEFA voor zijn verdachtmaking. Het verhaal kreeg nog een staartje, omdat Engelse fans het nodig vonden de familie van Frisk te bedreigen. De scheidsrechter zette hierdoor direct een punt achter zijn loopbaan.

Chelsea en Barcelona spelen woensdag opnieuw tegen elkaar in de Champions League. Rijkaard zegt in het blad dat hij Mourinho respecteert als trainer, want resultaten heeft hij voldoende geboekt. Op persoonlijk vlak heeft hij geen mening: "Ik weet het niet, ik heb nooit koffie of thee met hem gedronken."
Categorie:
Tag(s):