zondag, 12. november 2006 - 16:16

Rita Verdonk 'Bos is bang voor mij'

Maarheeze

VVD Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken was zaterdag te gast bij partijbijeenkomsten in Mierlo en Maarheeze. Ze debatteerde over actuele zaken en het verkiezingsprogramma met de aanwezigen samen met de Tweede Kamerleden Frans Weekers en Willibrord van Beek. Verdonk haalde op de bijeenkomst fel uit naar PvdA-leider Wouter Bos die 'bang voor haar zou zijn.'

Op de bijeenkomst in Maarheeze heeft Verdonk fel uitgehaald naar PvdA leider Wouter Bos. De nummer twee op de VVD-lijst reageerde op uitlatingen van Wouter Bos in De Telegraaf in de richting van de VVD en het CDA. Bos meldde zaterdagochtend in de genoemde krant: "Het CDA en de VVD proberen mij als persoon al drie, vier jaar lang kapot te maken. Ik tracht me daar niet te veel van aan te trekken. Het CDA kiest voor de aanval als ze zelf iets te verbergen heeft. Dan zeggen ze dat ik een draaikont ben. Heel doorzichtig. Ze krijgen me niet kapot!".

Volgens de VVD-bewindsvrouw is Wouter Bos "bang voor haar" en noemt Bos een huilbalk die weet dat hij de strijd verloren heeft. "Het tweede kabinet-Den Uyl is er nooit gekomen en het kabinet-Bos zal er nooit komen.", aldus Verdonk.

Verder kwam ook de aangifte richting Huub Oosterhuis, lijstduwer van de SP aan het licht. In een interview in de Spits vergeleek Oosterhuis de IND met de collaborerende politie in de Tweede Wereld Oorlog.
Provincie:
Tag(s):