zondag, 5. maart 2006 - 17:11

RKC duwt ADO Den Haag verder in moeras

De ene ploeg herstelde zich goed, de andere verviel in oude zonden. Oftewel RKC waalwijk versloeg op superieure wijze ADO Den Haag met 3-0.

Grote domper was de kuitbeenbreuk van Benjamin De Ceulaer. De Belg had er in de 30e minuut wel voor gezorgd dat de 1-0 op het scorebord kwam. Weggestuurd door Michael Krohn-Dehli ging hij alleen op het doel af en rondde uiteindelijk beheerst met zijn rechter af: 1-0. ADO Den Haag kan hier niets tegenover stellen.

De voor De Ceulaer ingevallen Dominique van Dijk gooide na de rust de wedstrijd in het slot. Eerst volleerde hij hard binnen na een lange voorzet van de rechterkant van Ruud Berger. En in de 73e minuut scoorde Van Dijk ook de 3-0. Hij ging op links door en speelde de bal door de benen van doelman Jaroslav Drobny in de korte hoek.

Trainer Frans Adelaar gaf aan dat Michael Mols wel erg werd gemist. Of dat de ware reden is, lijkt twijfelachtig.