donderdag, 9. november 2006 - 1:01

RKC rekent af met slap Feyenoord: 3-2

RKC Waalwijk heeft voor een verrassing gezorgd door Feyenoord uit de KNVB Beker te gooien. De Brabanders wonnen met 3-2 , maar hadden daar wel een verlenging voor nodig.

In de 58ste minuut brak Patrick van Diemen de wedstrijd open. De middenvelder van RKC schoot prachtig raak via de onderkant van de lat. Ook daarna bestookten de Waalwijkers het doel van Henk Timmer regelmatig. Gelukkig voor de Rotterdammers was de goalie één van de weinigen aan Feyenoord-kant die oplette.

In de 83ste minuut scoorde Theo Lucius op knappe wijze de gelijkmaker. De verdediger verschalkte keeper Rob van Dijk met een bekeken schuiver. De Brabander vierde op demonstratieve wijze het doelpunt niet. Lucius was duidelijk niet tevreden met de lakse en onmachtige houding van sommigen van zijn ploeggenoten.

In de verlenging leek Robert Fuchs de wedstrijd te beslissen, maar opnieuw Lucius bracht de stadionclub langszij. Een voorzet van zijn voet werd op ongelukkige wijze door verdediger Stephan Keller in eigen doel gewerkt: 2-2.

Even zag het er naar uit dat het duel op strafschoppen ging afstevenen, totdat Keller zijn slippertje goed maakte. De mandekker kopte in de 108ste minuut de bal steenhard achter Timmer: 3-2.

De overwinning van RKC was terecht, omdat Feyenoord opnieuw een reddeloze indruk maakte en de thuisploeg fris en aanvallend speelde. De overwinningen op FC Twente, Roda en Vitesse leken voor meer rust bij de Rotterdammers gezorgd te hebben, maar trainer Erwin Koeman lijkt weer terug bij af.

"Dit was superslecht, alles ging mis. We wisten vandaag niet waar het om ging, maakten continu de verkeerde keuzes. Niemand gaf thuis, alleen Theo is daarop een uitzondering. Het ligt niet aan het systeem, maar aan de mentale benadering van de spelers naar de wedstrijd toe. Als we zo voetballen, verliezen we zondag ook van Willem II'', zo bekende de coach voor de camera's van Talpa.