zaterdag, 25. februari 2006 - 7:08

RKC - Twente doelpuntloos

RKC Waalwijk en FC Twente zijn vanavond blijven steken op een 0-0 gelijkspelletje. RKC begon de wedstrijd nu niet bepaald lekker met in totaal negen afwezigen. Vier ziek, vier geblesseerd en een geschorst.

Dus maakte de totaal onbekende Ryan Donk zijn debuut achterin bij RKC. FC Twente kwam naar het Mandemakers Stadion met een reeks van vier op rij gewonnen, het gaat de Tukkers goed sinds de overname van het hoofdtrainerschap door assistent Jan van Staa.

Al na zes minuten kreeg Twentespits N'Kufo een gele kaart voor een schwalbe. Verdediger Bakens raakte inderdaad de bal, maar met zijn been zou hij N'Kufo wel mee hebben genomen als die niet was opgesprongen. Bakens hield echter zijn been heel laag en de sprong en val die dat bij N'Kufo teweeg bracht vond scheidsrechter Van Hulten een beetje te ver gaan.

Na een half uur kreeg Koster nog een tegenslag te verwerken. Het Belgische talent Benjamin De Ceulaer kwam na een duel met Peter Niemeyer verkeerd terecht op zijn schouder en moest geblesseerd het veld verlaten. Daardoor kreeg Ruud Berger eindelijk eens de kans te laten zien wat hij kan. Hij speelde sinds zijn komst van FC Zwolle nog maar één keer een half uurtje mee in Waalwijk. Pas na ruim een uur spelen eigenlijk het eerstvolgend noemenswaardig moment. Fuchs werd op het oog op randje buitenspel weggestuurd en lobte de bal prachtig over Boschker. Maar helaas voor RKC, hij werd teruggefloten voor buitenspel.

Debutant Donk zorgde met een lange trap dat Krohn-Dehli een vrije schietkans kreeg, tien minuten voor tijd. Maar de Deen, die komende zomer terugkeert bij Ajax, miste de beste kans van de wedstrijd. De slotfase was hectisch en hier en daar gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.
Categorie:
Tag(s):