dinsdag, 7. februari 2006 - 12:22

Robben onder vuur in Engeland

Arjen Robben heeft zich niet populair gemaakt in Engeland. De aanvaller van Chelsea ging zondag in de topper tegen Liverpool theatraal naar de grond na een opstootje met doelman José Reina, die daarvoor de rode kaart kreeg. De Spanjaard, die voor drie duels is geschorst, noemde de Oranje-international een 'bedrieger' en ook van Liverpool-manager Rafael Benitez kreeg hij een flinke veeg uit de pan.

Reina gaf in de slotfase van het duel een klein tikje tegen het hoofd van Robben. De linksbuiten ging daarop met veel gevoel voor theater naar de grond. Scheidsrechter Alan Wiley beoordeelde het incident verkeerd en stuurde de doelman met een rode kaart naar de kant. Gelukkig voor de Nederlander kan er na de wedstrijd geen schorsing meer aan een dergelijke actie worden verbonden. Anders had hij de komende weken zeker niet gevoetbald.

Reina: "Hij overdreef geweldig. Hierdoor had de scheidsrechter geen andere keus dan om mij een rode kaart te geven. Ik ben ontzettend boos op Robben. Hij zou acteur moeten worden, dan wint hij ongetwijfeld een Oscar." Ook Liverpool-manager Rafael Benitez kon de actie van Robben niet waarderen. "Hopelijk heeft Robben geen blijvend letsel aan de aanslag van Reina overgehouden", reageerde de Spanjaard cinisch voor de camera's van Match of the Day. "Misschien moet José hem deze week eens opzoeken in het ziekenhuis en zijn excuses aanbieden."

De Engelse media sluiten zich volledig aan bij het oordeel van Reina en Benitez en hekelen de aanstellerij van Robben. "Het was een zeer onsmakelijke actie, zo voor het oog van de camera's en het publiek", schrijft voetbalanalist Alan Hansen in zijn column van de BBC. "En dit is niet de eerste keer dat Robben zoiets flikt. Het is nu aan de scheidsrechters en de beleidsbepalers in het voetbal om dit soort gedrag in de toekomst te voorkomen. Ik ben er voor om spelers in dit soort gevallen ook nadien nog te kunnen straffen."

Robben zelf is zich van geen kwaad bewust. "Reina was degene die zich helemaal liet gaan, niet ik", aldus de oud-PSV'er in de Daily Mail. "Hij maakte een gruwelijke overtreding op Eidur Gudjohnsen en ik wees hem hierop toen hij mij passeerde op weg naar de arbiter. Ik kan me de exacte woorden die ik gebruikte niet meer herinneren, maar het was zoiets als: "Dat was geen verstandige actie, of wel?" Voordat ik het wist, draaide hij zich om en sloeg hij met zijn hand. Ik snap niet waarom ik daarvoor de schuld krijg. Ik was niet degene die de controle verloor. Overigens denk ik ook niet dat de spelers van Liverpool over mij mogen praten, die moeten eerst maar eens naar zichzelf kijken."
Categorie:
Tag(s):