donderdag, 13. april 2006 - 10:44

Roda countert NEC weg

Een tijdje terug leek het seizoen van Roda JC al voorbij. De Kerkradenaren speelden in de grauwe middenmoot en leken dat niveau niet meer te ontstijgen. De komst van Simon Cziommer veranderde echter veel, want sinds zijn komst werkte de ploeg van Huub Stevens zich een weg naar boven. De bekroning van de stijgende lijn lijkt er nu aan te komen.

Door de 0-3 winst op NEC nestelde Roda JC zich op de achtste positie en die geeft recht op deelname aan de play-offs voor de UEFA Cup. Er was een omstreden openingstreffer van Cristiano voor nodig om de Limburgers op het goede spoor te zetten. De Braziliaan beroerde de bal namelijk met de hand alvorens hij scoorde.

Na de openingsgoal nam NEC het heft in handen. De ploeg van Ron de Groot creeërde een veldoverwicht, maar zag Roda de beste kans krijgen. Sergio presteerde het echter om van een halve meter de bal over het doel te krijgen.

Na rust bleven de Nijmegenaren aandringen. Die speelwijze werkte countermogelijkheden in de hand. Twee snelle tegenstoten eindigden in een doelpunt. Opnieuw Cristiano en Cissé zorgden ervoor dat het seizoen van NEC uit lijkt te gaan als een nachtkaars. Plaatsing voor de play-offs voor UEFA Cup heeft de Gelderse club namelijk niet meer in eigen hand.
Categorie:
Tag(s):