zondag, 24. december 2006 - 14:34

Roda countert zich langs Twente

FC Twente heeft kostbaar puntverlies geleden in de strijd om een plek bij de bovenste vijf plaatsen, die recht geven op deelname aan de play-offs voor een Champions League-ticket. De ploeg van trainer Fred Rutten ging met 2-0 onderuit bij Roda JC.

Roda kwam al na twee minuten op voorsprong na een doelpunt van Dieter van Tornhout. De Belgische aanvaller tikte een messcherpe voorzet van Adil Ramzi in de verre hoek achter doelman Sander Boschker. De Tukkers trokken daarna het spel naar zich toe, maar konden slechts sporadisch voor gevaar zorgen. Blaise N'Kufo was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging rakelings langs het doel.

Na een half uur sloeg Roda andermaal genadeloos toe. Het was opnieuw Ramzi die Van Tornhout vond. De spits nam goed aan, draaide weg en schoot hard raak in de korte hoek.

Na rust kon Twente het tij niet keren. N'Kufo kwam nog een keer alleen voor Bram Castro, maar verzuimde te scoren en Otman Bakkal zag een inzet op de paal belanden. In de slotfase kreeg Jeroen Heubach zijn tweede gele kaart en dus rood. De nederlaag was de eerste voor Twente in negen duels.