zondag, 12. november 2006 - 0:42

Roda JC kan voorsprong opnieuw niet vasthouden

Een helft lang was Roda JC heer en meester tegen RKC Waalwijk. Maar doordat het toen slechts bij 1-0 bleef, konden de bezoekers in de tweede helft alsnog gelijkmaken. Tot onvrede van coach Huub Stevens en het Limburgse publiek.

Roda JC zette daarmee de trend door van de laatste weken. Zowel tegen FC Groningen als tegen Feyenoord kwam de ploeg uit Kerkrade op een 1-0 voorsprong om uiteindelijk met 2-1 te verliezen. Tegen RKC kwam het in het Parkstad Limburg-stadion niet zover, maar het gelijkspel was wel erg onnodig.

In de eerste 45 minuten had de thuisploeg namelijk veel verder afstand moeten nemen van de opponent uit Brabant. Met name Jamaique Vandamme kreeg een aantal goede kansen, maar hij had zijn dag niet. Slechts Adil Ramzi wist het net achter Rob van Dijk te vinden. Hij deed dat met een prachtige afstandsknal die via de binnenkant van de paal tegen de touwen knalde. Overigens kreeg hij van de RKC-spelers alle ruimte voor de uithaal. Vanaf eigen helft kon Ramzi ongestoord oprukken om vervolgens van twintig meter uit te halen.

In de tweede helft toonde Roda JC een heel ander gezicht. RKC rook zijn kans en kroop meer en meer uit de schulp. De enige keer dat Pius Ikedia los kwam van zijn cipier Vincent Lachambre was het meteen raak. De rappe rechtsbuiten zette voor, Hans van de Haar legde prachtig klaar en Ricky van den Bergh (foto) schoof de 1-1 binnen. De oud-Spartaan was ook dicht bij de 1-2, maar zijn keurige geplaatste vrije trap spatte uiteen op de binnenkant van de paal.

Ramzi had in de allerlaatste seconde de held van Kerkrade kunnen worden, maar hij kopte geheel vrijstaand naast uit een voorzet van Lachambre. Daarna floot scheidsrechter Van Boekel meteen af, waardoor RKC voor de dertiende keer op rij niet wist te winnen in een uitwedstrijd.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Roda JC blijft verwijderd van de subtop en RKC komt maar niet los van de degradatieplaatsen.
Categorie:
Tag(s):