zondag, 19. februari 2006 - 1:04

Roda JC weet te winnen van SC Heerenveen

Roda JC heeft met 2-1 gewonnen van SC Heerenveen. De zege van de Limburgers was zwaarbevochten. Heerenveen was zeker de eerste helft de betere partij.

Bruggink schoot de Friezen in de zeventiende minuut op voorsprong. Dit was gezien het spelbeeld meer dan verdiend. Na de rust kantelde het duel in het voordeel van Roda JC. Doelpuntenmaker Bruggink haalde Ger Senden in het strafschopgebied neer en scheidsrechter Wiedemeijer legde de bal op de stip. Aanvoerder Van Dijk wist wel raad met deze buitenkans en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte.

Simon Cziommer maakte het Limburgse feestje compleet door in de 66-ste minuut de 2-1 te maken. Het duel tussen de Roda JC en SC Heerenveen eindigde grimmig. Zowel Kah (Roda JC) als Nilsson (SC Heerenveen) werden in de 75-ste minuut van het veld gestuurd.