zondag, 2. april 2006 - 19:06

Roda neemt revanche op Ajax

Roda JC nam vandaag revanche voor de op het laatste moment verloren halve finale van de beker tegen Ajax. De laatste zes onderlinge duels werden gewonnen door Ajax, maar Roda JC hield vandaag alle punten in eigen huis.

In de laatste minuut was het Sonko die het vonnis over de ploeg van Danny Blind velde. De kans dat Ajax de eerste vijf van de ranglijst dit jaar niet gaan halen komt met de week dichterbij. Mocht Groningen vandaag winnen, dan komt die club gelijk met de Amsterdammers.

Klaas-Jan Huntelaar kreeg eerst een flinke tik in een duel met Pa Modou Kah, beiden duwen en trokken en Huntelaar leek een vinger in zijn oog te krijgen. De spits nam wraak op de enige manier die hij kent: scoren. Mauro Rosales kwam goed door op rechts, haalde de achterlijn en gaf de bal perfect voor op het hoofd van de totaal vrij staande Huntelaar.
Bijna tien minuten later stond er helemaal niemand vrij bij Roda JC, maar toch werd er gescoord. Een voorzet vanaf links werd door Olaf Lindenbergh totaal verkeerd ingeschat en heel lullig in eigen goal getikt.

Buiten de teleurstellende 1-1 gingen Danny Blind en consorten ook door iets anders boos de catacomben in. Luinge floot namelijk af op het moment dat Ajax nog in de aanval was. De bal ging niet echt lekker naar buiten, maar Ajax had toch het gevoel dat ze voordeel uit deze situatie hadden kunnen halen en deze kans werd afgenomen door de scheidsrechter. Trainer Danny Blind werd zelfs naar de tribune verwezen, waardoor Van der Lem en Krol de coaching vanaf de bank over moesten nemen.

In de tweede helft gebeurde er veel minder, al was er een dot van een kans voor Cisse en aan de andere kant voor Rosales. De ruzie van net voor de rust bleef toch invloed houden op de wedstrijd, het ging er hier en daar heetgebakerd aan toe. Dat werd het meest duidelijk bij een actie van linksback Juanfran. Aan de zijlijn liep de bal buiten, maar hij vond het nodig om Gregoor van Dijk na te trappen.
Categorie:
Tag(s):