woensdag, 8. november 2006 - 23:09

Roda, Twente en Sparta maken geen fout

Roda JC , FC Twente en Sparta hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Roda won in eigen stadion met 5-0 van de amateurs van ASWH. Elbekay Bouchiba scoorde al na twee minuten de 1-0. Daarna wisten ook Jamaique Vandamme, Davy de Fauw, Kemy Agustien en Sekou Cissé het net te vinden.

FC Twente rekende af met NEC. Na zes minuten brak Otman Bakkal de wedstrijd open, maar Brett Holman mocht in de 42ste minuut gelijkmaken. Kort voor rust zette Orlano Engelaar de thuisploeg weer op voorsprong. Kennedy Baricioglü besliste het duel elf minuten voor tijd.

Sparta had in de eerste helft de grootste moeite met de amateurs van Achilles '29. De donderspeech van trainer Wiljan Vloet in de rust zal geholpen hebben, want na de thee liepen de Rotterdammers via uitblinker Yuri Rose (drie goals en één assist) en Ivan Cvetkov uit naar 0-4.