zondag, 29. januari 2006 - 21:58

Rode haan kraait zes keer

Overijssel

Woningbranden in Hengelo en Enschede, autobranden in Vroomshoop en Zwolle, een garagebrand in Wierden en een afvalbrand in Wijhe hebben de brandweerkorpsen in Overijssel het afgelopen weekend de nodige inzet gekost.

Vrijdag 27 januari 2005 om 08.20 uur ontstaat er in een woning aan de Wethouder Kampstraat in Hengelo een uitslaande brand. Als brandweer en politie ter plaatse komen blijken er geen personen meer in de woning zijn. Wel lukt het de brandweer om een hond in veiligheid te brengen. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping van de woning zwaar beschadigd raakte. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
<BR>
<BR>Op zaterdag 28 januari om 09.20 uur raakt een auto in brand op de Tonnendijk in Vroomshoop. De bestuurder, een 20-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk wist het voertuig op tijd te verlaten. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto door de brand zwaar beschadigd raakte.
<BR>
<BR>Op zaterdag 28 januari rond 07.20 uur wordt een bewoonster van een woning aan de Jan Jansweg in Wierden wakker van een rooklucht. Zij ziet dat de garage naast haar woning in brand staat. De brandweer heeft de brand snel onder controle. De schade aan de garage is groot en ook de woning heeft rookschade opgelopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
<BR>
<BR>Zaterdagavond rond 23.00 uur wordt een woningbrand gemeld aan de G.J. Van Heekstraat in Enschede. De bewoners zijn op dat moment niet aanwezig. Bij aankomst van de brandweer blijkt dat de brand woedt in een slaapkamer. Ondanks de inzet van de brandweer raakt de woning zwaar beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
<BR>
<BR>Achter een woonboerderij aan de Rijksstraatweg in Wijhe moest de brandweer vrijdagochtend een brand blussen bij een illegale afvalverbranding. Metershoge vlammen sloegen bij de brand omhoog. Ter plaatse bleek dat zo’n vijf kub bouwafval werd verbrand, waaronder verfblikken en spuitbussen. Er is proces-verbaal opgemaakt.
<BR>
<BR>Aan de Telfordstraat in Zwolle stond zaterdagmiddag een bestelauto van een 40-jarige man uit Steenwijk in brand.
<BR>De brandweer sluit niet uit dat het gaat om brandstichting. Op het moment van de brand was er niemand in de auto aanwezig.
Provincie:
Tag(s):