donderdag, 6. april 2006 - 17:43

Roefeldag gemeente valt goed bij kinderen

Ommen

Gezelligheid heerste vandaag op het gemeentehuis in Ommen. Kinderen van diverse basisscholen uit Ommen bezochten zowel de brandweerkazerne als het gemeentehuis. In het kader van de Jantje Beton Roefeldag, hebben kinderen in de gemeente verschillende instanties bezocht, om te zien hoe het er aan toe gaat. Het gemeentehuis en de brandweerkazerne in Ommen deden hier ook aan mee. De kinderen snoven de sfeer bij de gemeente vol enthousiasme en leergierigheid op.

De gemeentelijke aftrap van de Roefeldag werd gedaan door de mannen van de Brandweer Ommen, die in geuren en kleuren wisten te vertellen wat er zich zoal afspeelt op de kazerne. De kinderen werden ook getrakteerd op een ritje in één van de brandweerauto's. Het uur dat de brandweerlieden voor hun verhaal kregen leek voorbij te vliegen en was zelfs te kort om alle stoere brandweerverhalen te vertellen.

Na een drankje genuttigd te hebben werd dezelfde groep in het gemeentehuis vermaakt met een rondleiding en een kort debat in de raadszaal. Het thema van de rondleiding was: "Hoe ziet de dag van een ambtenaar eruit?".
Ook namen de kinderen een kijkje in het kantoor van de burgemeester. De burgemeester was zelf ook aanwezig en vertelde de kinderen uitgebreid over zijn ambt.

Om 13.00 uur kwam een andere groep opdagen, die wederom in het gemeentehuis kwam kijken. Ditmaal luisterend naar de woorden van gemeentesecretaris Jan Mulder, die de kinderen op een enthousiaste manier vertelde wat de gemeente doet, waar ze voor staat en hoe de kinderen er mee te maken hebben en krijgen. Uiteraard onder het genot van een glas frisdrank en een kop koffie. Daarna volgde een korte rondleiding door het gemeentehuis. De kinderen verlieten het pand uiteraard niet met lege handen. Zij kregen elk een presentje, als aandenken aan de Roefeldag 2006.
Provincie:
Tag(s):