maandag, 11. september 2006 - 14:04

Roeien bij Pampus

Almere

Altijd al eens in een roeiboot willen zitten? Dat kan! Op zondag 17 september opent Roeivereniging Pampus van 12.30 tot 15.30 uur de deuren. Iedereen kan gratis en vrijblijvend kennis maken met de roeisport en de vereniging.

Roeien is één van de meest complete en veelzijdige sporten, waarbij bijna alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Door de gelijkmatige belasting is de kans op blessures klein. Roeien op de Almeerse wateren kan bijna het hele jaar door, zowel individueel als in groepsverband.

Tijdens de open dag word je gastvrij opgevangen en rondgeleid. Je krijgt te zien en te horen wat roeien inhoudt, maakt je eerste halen op een ‘ergometer’ (roeimachine) en stapt daarna in de boot voor je eerste roeiles.

Roeivereniging Pampus is de 25 jaar jonge roeivereniging van Almere en telt ruim 150 leden. Pampus is een gezellige vereniging waar op bijna alle niveaus kan worden geroeid. Op één van de mooiste plekken in Almere (nabij stadslandgoed de Kemphaan) beschikt Pampus over prima voorzieningen: ruime kleedkamers, een gezellige sociëteit met balkon en twee botenloodsen met een ruim assortiment aan boten.

De vereniging doet regelmatig mee aan wedstrijden en tochten elders in het land. Voor aspirant-leden organiseert Pampus twee keer per jaar een basis roeiopleiding. De nieuwe roeiopleidingen gaan snel na de open dag van start.

Méér weten? Kom op zondag 17 september naar de Open Dag. Je vindt Pampus aan de Verlaatweg 7 in Almere (op de open dag bewegwijzerd vanaf de Veluwedreef, stoplicht Strubbenweg bij de afslag A6). Of kijk alvast op de website: www.rvpampus.nl
Provincie:
Tag(s):