maandag, 7. augustus 2006 - 13:19

Roemeense nep-agenten gepakt na achtervolging

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft vrijdagavond na een achtervolging twee Roemeense nepagenten gearresteerd. Op de Vijzelstraat zag een agent hoe een Aziatische man door drie Oost-Europees uitziende mannen werd ingesloten. Hij seinde zijn collega's in en wachtte op een geschikt moment om in te grijpen.

Het slachtoffer wist echter te ontkomen door een van zijn belagers weg te duwen waarna het drietal in een auto stapte en wegreed. Op de Reguliersdwarsstraat probeerde politiemensen het drietal tot stoppen te dwingen.

De bestuurder van de vluchtauto reed op enkele agenten in waarna een achtervolging ontstond. In de Eerste Helmersstraat reden de verdachten zich klem waarna ze te voet vluchtten. Een verdachte kon na een korte sprint worden ingerekend terwijl de tweede verdachte zich had verschanst in het magazijn van een supermarkt. De derde verdachte is nog voortvluchtig.

De twee gearresteerde mannen zijn geen onbekende van de politie.Ze staan bij de politie bekend aan onder andere zakkenrollerij, oplichting en nep-agenten. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit. De twee oplichters zijn in verzekering gesteld en worden vandaag geleid voor de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):