woensdag, 13. september 2006 - 15:00

Roermond krijgt pilotproject voor 'city trips'

Roermond

De Provincie Limburg geeft € 75.000,- subsidie aan de Stichting Samenwerkende VVV’s Limburg voor het project ‘Limburg; steden aan het water’. De Stichting Samenwerkende VVV’s Limburg zal in nauwe samenwerking met het Samenwerkingsverband De Maasplassen een pilotproject opzetten in de Maasstad Roermond en de omringende Maasplassen.

Doel van de pilot is het ontwikkelen en bevorderen van meerdaagse verblijven – ‘city trips’ – in Roermond en omgeving door de mogelijkheden van land en water beter met elkaar te verbinden.

Stad en regio hebben rondom de thema’s watersport, wandelen, fietsen, koop- en cultuurtoerisme een veelzijdig aanbod. Deze moeten goed in de markt worden gezet. Daarbij kan gedacht worden aan het ontwikkelen van ‘bijzondere en unieke’ arrangementen. De pilot in Roermond is vooral gericht op de toeristische doelgroepen ‘senioren’ en ‘tweeverdieners’. Dit vanwege hun brede belangstelling, het relatief vaak ondernemen van stedentrips en vanwege hun koopkrachtniveau. Beoogde markten zijn de nabije Duitse markt en de Randstad.

Het verwachte resultaat is een stijging van het aantal korte vakanties in Roermond en de regio. De ervaringen met dit pilotproject die worden opgedaan zullen gebruikt worden voor het mogelijk opstarten van soortgelijke initiatieven in de Maassteden Venlo en Maastricht.
Provincie:
Tag(s):