dinsdag, 31. oktober 2006 - 13:24

Roger Waters in Gelredome

Arnhem

Na twee betoverende optredens van Roger Waters in 2006, komt het creatieve brein achter Pink Floyd naar Gelredome. Op zaterdag 5 mei 2007 is het Gelredome te Arnhem het toneel voor een concert van rocklegende Roger Waters. Roger Waters brengt in het Gelredome een bijna drie uur durende live set ten gehore, met als klap op de vuurpijl een integrale live uitvoering van meesterwerk The Dark Side of the Moon.

De voorverkoop voor het concert van Roger Waters begint aanstaande vrijdag 3 november 2006.

Roger Waters heeft met zijn twee recentelijke shows in Nederland (Arrow Rock Festival op 10 juni en Ahoy' op 7 juli 2006) bewezen dat hij niet alleen mede-oprichter was van Pink Floyd, maar tevens de belangrijkste songschrijver en conceptbedenker van deze meest succesvolle psychedelische rockband uit de geschiedenis. Superlatieve ontbraken dan ook niet in de recensies van deze shows. Ook het komende concert in het Arnhemse Gelredome op 5 mei zal weer spectaculair worden, bomvol Pink Floyd klassiekers. Geïllustreerd met een gigantische lichtshow, dia-show (incl. vloeistofprojecties), videobeelden en verrassende geluidseffecten, staat de eerste helft van het concert in het teken van de oude hits van Pink Floyd, onder andere afkomstig van succesalbum 'The Wall' uit 1979.

Tevens laat Roger Waters werk van zijn solo-albums horen. Na een korte pauze presenteert Roger Waters vervolgens integraal het gehele album 'The Dark Side of the Moon' uit 1973, compleet vanaf de song 'Speak to Me' tot en met 'Eclipse'. Aldus OOR: "Een ervaring om nooit meer te vergeten."

Roger Waters' laatste album is uitgekomen op 29 mei van dit jaar. Het betreft een heruitgave van 'In The Flesh'; een package met daarin een 2CD en DVD met live materiaal van zijn 'In The Flesh Tour', die liep van 1999 tot 2001. Dat Roger Waters vol verrassingen, diversiteit en creativiteit zit, blijkt maar weer uit het feit dat op 25 augustus jl. de aftrap was van zijn opera Ça Ira, waaraan Roger Waters zeventien jaar heeft gewerkt.

Voor de DVD 'The Wall', die in 1999 is verschenen, heeft Roger Waters inmiddels een gouden exemplaar ontvangen. Deze is aan hem uitgereikt op het Arrow Rock Festival 2006. Dus al liggen de hoogtijdagen van Pink Floyd al een tijdje achter ons, Roger Waters maakt nog steeds warme gevoelens los bij een heleboel Pink Floyd fans en ook in het Gelredome zal hij het Nederlandse publiek weer versteld doen staan.
Provincie:
Tag(s):