zondag, 26. maart 2006 - 12:42

Rokende Belgische scholieren 'opgehokt'

Amsterdam

In navolging op de vogelgriep en het ophokken van onze gevederde vrienden heeft een Bestuurder van het hele Vlaamse Openbare Onderwijs in België een nieuw middel geïntroduceerd om jeugdige rokers te ontmoedigen, namelijk het 'ophokken' van rokende scholieren. Op het Koninklijke Atheneum te Leuven worden rokende leerlingen “opgehokt� als afschrikmiddel tegen het roken. Dat meldt stichting rokersbelangen(SRB) zondag op haar website.

Om gebruik te kunnen maken van deze 'faciliteit' dienen leerlingen over een rokerspasje te beschikken, al dan niet met instemming van de ouders. De 'kooi', een bedenksel van Urban Lavigne bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs oftewel het vroegere Belgische Rijksonderwijs, zegt dat leerlingen zelf hebben ingestemd met de 'kooi' en rechtvaardigt hiermee zijn macabere vondst om rokers gekooid op het schoolplein te plaatsen.

Het 'middel' lijkt zijn doel voorbij te lopen want het is tegenwoordig drukker in de kooi dan op het schoolplein. 'Het is werkelijk te bizar voor woorden. Je kunt je afvragen of het middel niet erger is dan de kwaal', aldus Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen. 'Een nieuw schoolbestuur zou wel eens verfrissend en ontmoedigend voor jeugdige rokers kunnen werken', besluit Wurtz.
Provincie:
Tag(s):