maandag, 2. oktober 2006 - 18:10

Roman 'De Steniging' onderwerp van gesprek

Apeldoorn

Zondagmiddag 8 oktober van 14.00 tot 16.00 uur ontmoeten Ayhan Tonca (CDA) en Ton Kunneman (PvdA) de journalist Frénk van der Linden in de CODA Bibliotheek. Zij gaan met elkaar in gesprek over zijn debuutroman ‘De Steniging’, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het multiculturele drama. Belangstellenden zijn van harte welkom.

‘De Steniging’ gaat over het 22-jarige meisje Priscilla, werkzaam in een platenzaak, die een liefdesverhouding heeft met Karim, een niet-gelovige Marokkaanse Neerlandicus, afkomstig uit een welgesteld milieu. In het voorjaar van 2002 wordt Karim met ingeslagen schedel gevonden aan de rand van een tulpenveld in de Bollenstreek. De roman werpt nieuwe vragen op met betrekking tot de verhouding tussen allochtonen en autochtonen.

Tonca en Kunneman zullen hun leeservaringen en vragen voorleggen aan Van der Linden, die de afgelopen 25 jaar als interviewer werkzaam was voor onder andere het NRC Handelsblad, Nieuwe Revu en de NPS-televisie/radio (Kunststof). Op zijn beurt zal Van der Linden beide politici bevragen. Het gesprek speelt zich af op het kruispunt van cultuur en politiek.
Provincie:
Tag(s):