maandag, 8. mei 2006 - 20:00

Ronald Koeman nieuwe trainer PSV

Ronald Koeman keert na één seizoen al weer terug naar Nederland. De trainer gaat aan de slag bij PSV. Dat melden diverse Portugese media. Benfica maakte maandagavond op een speciaal belegde persconferentie bekend dat het een akkoord heeft bereikt met PSV over de afkoopsom van het contract van Koeman.

De Eindhovense club en de trainer hoeven alleen de laatste details nog in te vullen. Eerder stelde PSV al Jan Wouters aan als assistent-trainer. Voor één van Koemans huidige assistenten, Tonny Bruins Slot, wordt ook een functie bij de landskampioen ingeruimd. Wat dat zal zijn is nog onbekend.

Met het aanstellen van Koeman komt er een einde aan een zoektocht naar de opvolger van Guus Hiddink. De Eindhovenaren vingen onder meer bot bij Henk ten Cate en Martin Jol. Daarna werd de aandacht verlegd naar Koeman. De oefenmeester was eerder actief bij Ajax en Vitesse. In zijn actieve voetballoopbaan stond de oud-verdediger tussen 1986 en 1989 onder contract in Eindhoven. In 1988 veroverde hij de Europa Cup I.
Categorie:
Tag(s):