zondag, 8. oktober 2006 - 18:11

Ronde Tafel 18 Enschede schenkt Toermalijn € 2000,-

Enschede

Serviceclub de Ronde Tafel 18 Enschede heeft gisteren tijdens de Military in Boekelo bokbier getapt voor twee goede doelen, waaronder kinderdagcentrum De Toermalijn. Met de actie hebben de leden van de serviceclub € 2000,- voor het centrum in Hengelo opgehaald.

Directeur Cor Janssen van de Toermalijn: "Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen zich in blijven zetten om geheel belangeloos allerlei doelgroepen in onze samenleving te ondersteunen." Kinderdagcentrum De Toermalijn biedt zorg, ondersteuning, begeleiding en behandeling van kinderen met een verstandelijke handicap. Daarbij gaat het onder andere om ontwikkeling en ontplooiing, ondersteuning bij werk, dagbesteding en vrijetijdsbesteding.

Janssen: "Ik denk dat we het geld goed kunnen gebruiken om in onze tuin schaduwplekken te creëren. Afgelopen zomer konden we lange tijd niet buiten zijn vanwege de hitte. We hebben onze gedachten al eens uit laten gaan over 4 schaduwplekken / overkappingen waar je klimop langs kunt laten groeten. Met deze bijdrage moet dit zeker lukken."

Het andere goede doel is het ATC in Enschede. Deze organisatie richt zich op jongeren in de meest brede zin van het woord en probeert bijvoorbeeld jongeren die dreigen vast te lopen nieuwe kansen te bieden op de arbeidsmarkt of van een aanvullende opleiding te voorzien. Zij krijgen binnenkort een mooi bedrag van de Ronde Tafel 18 Enschede op hun rekening overgemaakt.
Provincie:
Tag(s):