woensdag, 5. april 2006 - 19:10

Rondrit van de Sport- en Spellenbus

Barneveld

Op woensdag 26 april neemt wethouder Fledderus officieel de gemeentelijke Sport- en Spellenbus in gebruik. Dit doet hij om 13.15 uur op de Slotstraat in Barneveld. Deze bus is een initiatief van de jongerenwerkers van de gemeente Barneveld met als doel jongeren in hun woonwijk kennis te laten maken met diverse sport- en spelmogelijkheden.

Vanaf maandag 10 april gaat de 'Sport- en Spellenbus' van start. In de bus zijn verschillende sport- en spelmaterialen aanwezig. De bus wordt bemenst door vrijwilligers en een jongerenwerker die bekwaam zijn in het geven van sport- en spelbegeleiding. Er is vooral gezocht naar locaties in de gemeente waar veel jongeren komen.

Ook rekening houdend met de beschikbare capaciteit zijn er zeven plekken gekozen waar de bus wekelijks komt te staan, namelijk in Barneveld, De Glind en in Voorthuizen. Jongeren krijgen op deze manier de mogelijkheid om kennis te maken met en gebruik te maken van diverse sport- en spelmogelijkheden.

Na dit eerste seizoen volgt een evaluatie en stellen de jongerenwerkers een plan van aanpak op voor het volgende seizoen.
Provincie:
Tag(s):