maandag, 11. september 2006 - 13:45

'Rood, oranje, groen'

Regio

Vanaf maandag 11 september 2006 start Regiopolitie Groningen een serie intensieve controles op het rijden door rood licht. Dat is nodig, want het aantal ongevallen door het negeren van rood licht is in 2005 sterk gestegen. Vorig jaar zijn in de provincie Groningen 44% meer ongevallen (van 43 naar 62) door deze overtreding geregistreerd dan een jaar eerder. Het aantal overtredingen steeg met 3% tot bijna 13.400.

Een van de speerpunten van de politie is de controle op het negeren van rood licht. Verkeerslichten staan vooral op gevaarlijke of drukke kruisingen. Ze zijn zo afgesteld dat het verkeer zo vlot en veilig mogelijk kan doorstromen. Voor sommige weggebruikers gaat dat niet snel genoeg en rijden weg als het licht nog op rood staat. Anderen geven nog even gas als het licht al lang op oranje staat.

Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Immers, een weggebruiker die groen licht heeft gaat er vanuit vrij baan te hebben en houdt waarschijnlijk geen rekening met iemand die de verkeersregels aan zijn laars lapt. Het gevolg is dat met name voetgangers zich onveilig voelen als ze ergens oversteken terwijl het licht voor anderen op rood staat. Door te controleren vraagt de politie extra aandacht voor het gevaar.

De politie controleert. Niet alleen voor uw veiligheid, maar ook voor die van anderen.
Provincie:
Tag(s):