vrijdag, 14. juli 2006 - 6:43

Roofvogeldemonstraties bij het Boomkroonpad

Borger

Op zondag 16 juli as. organiseert Staatsbosbeheer weer de traditionele roofvogeldemonstraties op de speelweide bij het Boomkroonpad.
Dit ondanks de perikelen van de afgelopen keer!. Op zondag 18 juni raakte Athur Mol van Falconry Solution, de uitvoerder van de demonstratie een tweetal vogels kwijt. Één van de valken en ook een Amerikaanse zeearend waren er vandoor gegaan. Na lang zoeken vond hij de vogels, die voorzien zijn met een zender, weer terug. Risico van het vak zoals hij het noemde.

Ook tijdens deze nieuwe demonstraties op zondag 16 juli laat deze professionele valkenier verschillende soorten roofvogels zien en demonstreert hij hoe deze vogels vliegen en wat hun leefwijze is.

Stelt u zich voor een woestijnhavik die als een pijl uit de boog neerdaalt midden tussen het publiek, zonder ook maar één bezoeker aan te raken! Een levensgrote oehoe die zijn wijze kop 360 graden draait! En mogelijkheid dat deze wilde vogels ertussenuit gaan en de wijde wereld intrekken! Vooral voor kinderen is het meemaken van zo’n demonstratie bijzonder leerzaam.

De roofvogeldemonstraties beginnen om 14.00 uur en om 15.30 uur en duren ca. 45 minuten. Plaats: op de speelweide bij het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, in de boswachterij Gieten-Borger. Toegang: gratis.

De roofvogeldemonstraties worden elke derde zondagmiddag van de maanden april tot en met oktober georganiseerd. om 14.00 en om 15.30 uur. Voor eventuele informatie kunt u contact opnemen met de informatiebalie van het Boomkroonpad, telefoon 0592-377305.
Provincie:
Tag(s):