zondag, 16. juli 2006 - 15:07

Rooney onthult bizar slaapkamergeheim

In de verschenen autobiografie van Wayne Rooney vertelt hij openlijk over het slaapkamergeheim dat hem van jongs af aan in slaap helpt. De jonge ster van de Engelse nationale ploeg en Manchester United kan niet slapen zonder het geluid van een stofzuiger te horen, of een geluid dat er op lijkt.

Rooney heeft naar eigen zeggen zijn fobie overgehouden aan de gedachte dat er een spook in zijn slaapkamer woonde. "Ik had een luxepositie bij ons thuis, want ik had in vergelijking tot mijn broers Graeme en John een eigen slaapkamer. Zij moesten een kamer delen. Ik sliep echter meer in de kamer van mijn ouders, omdat de gedachte mijn hoofd in was geslopen dat er een groen/geel spook in mijn kamer zat. Ik had hem gezien bij het raam. Ik vertelde dit aan mijn neefjes en zij zeiden dat ze hem ook hadden gezien. Achteraf vertelden ze dit denk ik om mij bang te maken. Na een tijdje ging ik terug naar mijn eigen kamer, maar ik sliep altijd met het licht en de televisie aan. Ik hield ook van het geluid van de stofzuiger, of een vergelijkbaar geluid. Het kreeg me altijd in slaap."

"Zelfs nu als ik in mijn eentje ben, vind ik het prettig om de televisie en het licht aan te hebben om me in slaap te sussen, maar ik maak ook nog gebruik van het geluid van de stofzuiger. Als deze niet aanwezig is, gebruik ik een ventilator of een haardroger. Ik heb al heel wat haardrogers kapot gemaakt, doordat ze doorbranden. Mijn vriendin Coleen heeft er een hekel aan. Als we samen zijn mag ik van haar geen apparaten aanzetten, maar als zij weg is, of ik zit met mijn team in een hotel, zet ik vaak een ventilor of een haardroger aan. Tot nu toe heb ik nog nooit een brandje veroorzaakt."

De aanvaller ziet zijn obsessie niet als zorgelijk. "Ik heb gelezen dat Paul Gascoigne vergelijkbare handelingen en obsessies had toen hij jong was, maar in mijn geval is het niet iets om je zorgen om te maken. Het heeft nooit tot afwijkend gedrag geleid bij mij en mijn ouders hebben zich nooit zorgen gemaakt. Ik weet dat het stom is, maar ik heb er niet echt een verklaring voor. Ik denk dat veel mensen rare manieren hebben gehad als kind, waar ze een lange tijd over hebben gedaan om daar over heen te komen. Op de leeftijd van twintig is er voor mij nog steeds tijd om over mijn obsessie heen te groeien."
Categorie:
Tag(s):