donderdag, 30. november 2006 - 23:48

Roosevelt Academy krijgt studentenhuurders-vereniging

Middelburg

De studenten van de Roosevelt Academy, zijn sinds kort een officiele huurdersvereniging rijker. En volgende week maandag kunnen RA-studenten zich voor het eerst inschrijven voor de vereniging die door en voor studenten gerund wordt.

De Huurdersvereniging Roosevelt Academy Studenten (kortweg: HAC) bestond eerder al als commissie van RASA, vertelt verenigingsoprichter Joost van der Veen. "Ons doel is om goede studentenkamers voor een betaalbare prijs te hebben. Als 'gewone' RASA-commissie hadden we al intensief contact met woningcorporatie Woongoed Middelburg, die onze kamers verhuurt. Ook spraken we met de gemeente, en uiteraard de met studenten."

"Maar nu zijn er zulke grootse bouwwerkzaamheden rondom studentenhuisvesting, zoals het Roggeveenhof en straks de Koestraat, dat het beter was een officiele vereniging te worden," legt Van der Veen uit. "Studenten krijgen daar last van, onder andere vanwege geluidsoverlast, en dus willen we hen zo efficient mogelijk vertegenwoordigen."

"Als huurdersvereniging hebben we ook makkelijker de mogelijkheid om rechtszaken aan te spannen tegen Woongoed, hoewel dat natuurlijk niet iets is waar we op uit zijn. "

Voor het opzetten van een vereniging is een notaris nodig, en spontaan bood notariskantoor Frantzen & Van Sisseren te helpen voor een zacht prijsje. Op 22 november togen de HAC-bestuursleden naar Goes, en ondertekenden daar de statuten.

Vanaf maandag 4 december kunnen studenten van de Roosevelt Academy zich inschrijven voor de vereniging. "We hopen dat iedereen lid wordt, zodat we zoveel mogelijk studenten kunnen steunen," zegt Van der Veen. "Als iedereen dat doet kunnen we mooie veranderingen voor elkaar krijgen."
Provincie:
Tag(s):