zaterdag, 20. mei 2006 - 17:18

Rotondes Nico Bolkesteinlaan bijna klaar

Deventer

De rotondes aan de Nico Bolkesteinlaan zijn bijna klaar. De contouren van de rotondes liggen er, de stoepbanden zijn aangebracht en het middeneiland is voorzien van creteprint, een soort nepklinkers in beton. Door het mooie weer was aannemer Heijmans in staat om de onderlagen van het asfalt op één dag te draaien.

Als het mooie weer blijft aanhouden zal ook het aanbrengen van de toplaag geen problemen opleveren en kan de Nico Bolkesteinlaan woensdag 24 mei aan het einde van de dag weer worden opengesteld. Bij slechte weersomstandigheden gaat de Nico Bolkesteinlaan begin juni open. Tijdens het schrijven van dit bericht was dit nog niet duidelijk.

Voor de aanlegwerkzaamheden is de Nico Bolkesteinlaan afgesloten voor het verkeer. Door de bouw van het nieuwe ziekenhuis was het nodig om een afrit vanaf de rotonde naar het ziekenhuis te creëren. De rotonde die er al lag was een tijdelijke en heeft nu zijn definitieve vorm gekregen. De verkeerslichten die ter hoogte van het Mensinksdijkje stonden zijn door Heijmans in opdracht van de gemeente vervangen door een geheel nieuwe rotonde. Deze rotonde is nodig om het verkeer vanaf het ziekenhuisterrein probleemloos te laten instromen op de Nico Bolkesteinlaan.

Alleen als de weersomstandigheden goed zijn kan de weg woensdagavond worden opengesteld. Een regenbuitje kan geen kwaad, maar als er veel regen valt hecht het asfalt zich niet goed en wordt de vereiste kwaliteit niet gehaald. Voordat de weg weer wordt opengesteld voor het verkeer moet de aannemer de belijning nog aanbrengen en de verkeersborden plaatsen.
Provincie:
Tag(s):