zondag, 15. januari 2006 - 10:24

Rotterdammers slapen slecht door sissende stoomleiding

Rotterdam

Een geluidsoverlast die werd veroorzaakt door een kapotte stoomleiding bij de Shell in Pernis, heeft honderden omwonenden vannacht uit hun slaap gehouden. De politie van Rotterdam-Rijnmond kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 honderden telefoontjes te verwerken van verontruste en geërgerde mensen waarvan de nachtrust ruw werd verstoord. De politie heeft volgens een woordvoerder zelfs extra personeel in moeten zetten omdat de telefooncentrale overbelast raakte. De grootste ‘piek’ met bellen lag tussen 02.00 en 03.15 uur.

Rond 02.00 uur vannacht raakte een hogedrukstoomleiding in de raffinaderij van Shell in Pernis lek waardoor de stoom met een hard sissend geluid ontsnapte. De politie kreeg daarop honderden telefoontjes van omwonenden uit Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen te verwerken.

Door de lekkage in de stoomleiding ontstond ook nog een brand die de brandweer snel onder controle had. Rond 05.00 uur was de lekkage aan de stoomleiding ook verholpen. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de lekkage is geweest.
Provincie:
Tag(s):