maandag, 10. april 2006 - 17:13

Rotterdams Frantic door in 'The Clash of the Cover Bands 2006

Rotterdam

Hoewel het afgelopen weekend alle ogen gericht waren op de landelijke finale van ‘The Clash of the Cover Bands 2005’ in het Hilversumse Studio 22, waar Zenith of Zeal uit Den Haag/ Rotterdam zaterdagavond net te kort kwam voor de eindoverwinning, was er vrijdag 7 april ook ‘gewoon’ weer een voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands 2006’ in Plan C in Rotterdam. Frantic uit Rotterdam trok de lijn wat betreft het hoge niveau van de voorrondes ook deze avond door en werd winnaar van de 8e voorronde van Zuid-Holland.

Het contrast was groot; Zenith of Zeal stond zaterdag 8 april in een bomvol Studio 22 in de finale van ‘The Clash of the Cover Bands 2005’ net als tijdens de regiofinales in Plan C en de landelijke halve finales in Paradiso voor duizenden muziekliefhebbers opnieuw de sterren van de hemel te spelen.

Daarentegen stonden de bands die één dag daarvoor in Plan C acte de présence gaven nog helemaal aan het begin van ‘The only road to Paradiso’. Het was aan hen om via deze voorronde naar de volgende ronde door te gaan en in een later stadium mogelijk in de voetsporen van Zenith of Zeal te treden.

De eerste band die zich van haar beste kant mocht laten zien was Frantic uit Rotterdam; de Bryan Ferry & Roxy Music tribute. Het coveren van één of twee bepaalde artiesten in de vorm van een tribute is geen gemakkelijke opgave. Niet alleen dienen de nummers op een goede manier gecoverd te worden, maar daarbij is de bijbehorende sound en uitstraling van het origineel minstens net zo belangrijk. Dat Frantic dit tot in de puntjes beheerste werd al snel duidelijk tijdens hun fenomenale optreden; daarbij beschikt deze band over een zeer goede zanger en idem dito muzikanten die de instrumenten bespelen.

Nadat de spanning tot een hoogtepunt was opgebouwd, werd Frantic uitgeroepen tot vakjury-winnaar; waarmee zij zich geplaatst hebben voor de kwartfinales van Zuid-Holland.
Provincie:
Tag(s):