zondag, 24. september 2006 - 23:00

Rotterdamse RET plat

Rotterdam

Maandag zullen in Rotterdam laat de RET geen bussen of metro’s rijden. Na middernacht wordt voor 24-uur het werk stil gelegd. De stakers willen van de RET een werkgarantie als het vervoersbedrijf vanaf 2007 wordt geprivatiseerd. Daarnaast eist het personeel van de vervoeronderneming dat de arbeidsvoorwaarden gelijk moeten blijven.

Bonden en werknemers van de RET hebben er alles aan gedaan om de staking van maandag te voorkomen. In tegenstelling tot wat RET-directeur Pedro Peters beweert, zijn de bonden van mening de eisen van het personeel niet onredelijk zijn.

Wat de mensen van hun werkgever vragen, zijn normale verwachtingen bij een aanstaande privatisering, namelijk een garantie voor gelijk blijvende arbeidsvoorwaarden wanneer de RET in andere handen overgaat. Bonden sluiten dan ook niet uit dat wanneer de RET zijn poot stijf houdt, de staking van morgen mogelijk een vervolg gaat krijgen over de rest van de week .

Het busbedrijf Connexxion zal wel reizigers vervoeren naar Rotterdam. Op haltes in de stad zullen mensen niet kunnen instappen.
Provincie:
Tag(s):